Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wat is er waar van de bekentenis van Joran?

5 feb 08 - Door Ad van Oosten en Marja Ros

Kijk of luister naar: Wat is er waar van de bekentenis van Joran?

Wat is er waar van de bekentenis van Joran van der Sloot, die hij afgelopen zondag deed in het tv-programma van Peter R. de Vries?

Daury Rodriguez, die volgens Joran van der Sloot het lichaam van Natalee Holloway heeft laten verdwijnen, heeft tegenover justitie aangetoond dat hij niet betrokken was bij de verdwijning van de Amerikaanse.

NOVA-verslaggever Tom Kleijn doet verslag vanaf Aruba. Hij sprak met de premier van Aruba, Nelson Oduber, die denkt dat de economische schade door de Holloway-zaak "vele tientallen miljoenen dollars" bedraagt.

Oduber: "Wij zijn voor zeventig procent afhankelijk van Amerikaanse toeristen. Net nu het weer beter ging met de economie in het afgelopen jaar, krijgen we dit. Ik durf niet een precies bedrag te noemen, maar het zijn vele tientallen miljoenen dollars schade die het eiland heeft geleden."

Oduber deed de uitspraak na het zien van de reportage van Peter R. de Vries die gisteravond door de Amerikaanse televisiezender ABC werd uitgezonden en live op Aruba te zien was.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief