Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

McCain ontkent 'affaire' met lobbyiste

21 feb 08 - Door Ed Ribbink en Petra Greeven

Kijk of luister naar: McCain ontkent 'affaire' met lobbyiste

Het moddergooien in de Amerikaanse verkiezingscampagne is begonnen. De gedoodverfde Republikeinse presidentskandidaat John McCain heeft vanmiddag een persconferentie gegeven om te ontkennen dat hij acht jaar geleden een buitenechtelijke relatie heeft geh

Hij reageerde daarmee, in aanwezigheid van zijn vrouw, op een artikel in The New York Times van donderdag. Dat stuk suggereert dat McCain in 2000 die lobbyiste heeft bevoordeeld omdat hij een erg nauwe relatie met haar zouden hebben gehad. Volgens McCain is het allemaal "onwaar" en vindt hij dat The New York Times enorm uit de bocht vliegt.

Cindy McCain zei tegen verslaggevers dat haar man een voorbeeld is van iemand die zijn familie en land altijd eervol heeft gediend en zal dienen. Volgens de krant was een kleine groep adviseurs rond McCain ervan overtuigd dat de relatie tussen de kandidaat en Vicki Iseman zelf al was uitgegroeid tot een romance. Topadviseurs besloten hem tegen zichzelf te beschermen en gaven ondergeschikten opdracht de vrouw weg te houden bij de kandidaat, aldus de krant.

Het campagneteam van McCain reageerde meteen na het verschijnen van het stuk woedend op het artikel. "Het is een schande dat The New York Times haar standaarden heeft verlaagd om een hit-and-run campagne te voeren om een kandidaat te besmeuren. Amerikanen zijn moe en ziek van deze politiek uit de goot."

Amerika-deskundige Maarten van Rossum reageert in de studio.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief