Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Voetbalsamenvattingen weer bij NOS

10 mrt 08 - Door Marij Janssens

Kijk of luister naar: Voetbalsamenvattingen weer bij NOS

Gewoon weer zondagavond om zever uur met bord op schoot naar de eredivisie kijken bij Studio Sport, zonder reclame tijdens de wedstrijden.

De tv-samenvattingen van de eredivisiewedstrijden zijn vanaf komend voetbalseizoen weer te zien bij de NOS. Dat heeft de Eredivisie CV (ECV) maandagavond in Arnhem besloten.

De NOS heeft voor de tv en radiorechten maar 21 miljoen euro betaald. John de Mol was voor de tv-rechten drie jaar geleden 35 miljoen euro kwijt.

De afgelopen drie jaren werden de samenvattingen door commerciële tv-zenders gebracht. Eind 2004 snoepte Talpa/Tien de uitzendrechten af van de publieke omroep NOS. Toen dat tv-station stopte, gingen de rechten over naar RTL Nederland. Daar zijn de samenvattingen momenteel te zien via RTL4.

De Eredivisie CV (ECV) begint vanaf komend voetbalseizoen een eigen televisiekanaal. Hierop zijn de live-wedstrijden van de eredivisie te zien. "We zullen binnen het eredivisiekanaal samenwerken met één of meer strategische partners, waaronder in ieder geval Endemol", zei directeur Alex Tielbeke.

In NOVA reacties.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief