Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Rita Verdonk ontvouwt haar politieke plannen

3 apr 08 - Door Reijer Zwaan, Joost Karhof, Ferry Mingelen

Kijk of luister naar: Rita Verdonk ontvouwt haar politieke plannen

Wat wordt de politieke koers van Trots op Nederland (TON)? Rita Verdonk geeft vanavond de officiŽle aftrap van haar politieke beweging in de Passenger Terminal in Amsterdam. Met een toespraak en een feest.

In haar speech zei Rita Verdonk dat zij zich gaat inzetten voor het behoud van het Nederlandse karakter. Er moet een einde komen aan de 'weg-met-ons-stroming' die Nederlanders wil wijsmaken dat onze cultuur niet bestaat en dat onze normen en waarden minderwaardig zijn aan die van andere culturen.

In NOVA, meteen na haar speech, een live-gesprek met Rita Verdonk in Amsterdam.

Verder een reportage over een kritische aanhanger van Rita Verdonk, de Utrechtse vastgoedadvocaat mr. Dion Bartels uit Utrecht. In Utrecht zat hij jarenlang in de gemeenteraad voor de VVD. Een spreekbeurt van Verdonk in Utrecht, georganiseerd door Bartels, was vorig jaar de aanleiding voor de VVD-top om Verdonk uit de partij te gooien.Vandaag ging de dynamische VVD-advocaat naar Amsterdam om 'het allemaal' mee te maken, en NOVA ging met hem mee.

In de studio reageert Alexander Pechtold, fractievoorzitter D66.

Verschillende partijen willen het debat over de film van Geert Wilders nog niet afsluiten. Ook Rita Verdonk, die vanwege haar gescheurde beenspieren dinsdagavond niet aanwezig kon zijn, hoopt dat ze nog een aantal kritische vragen kan stellen aan premier Jan Peter Balkenende.

Die vragen zouden onder meer betrekking hebben op het verslag dat is vrijgegeven over het gesprek dat Wilders in de aanloop naar de film had op het ministerie van Justitie. Daarin staat dat de politicus van plan was passages uit de Koran in brand te steken, maar de PVV-leider ontkende fel dat hij over de inhoud had gesproken. Hij beschuldigde het kabinet van leugens.

Bekijk hier: de notulen van het gesprek tussen Geert Wilders en Tjibbe Joustra, (de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding) en de notulen van het gesprek tussen Wilders en de ministers Hirsch Ballin en Ter Horst

Tot slot de visie van Joep.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief