Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Birmese vluchtelingen naar Nederland

19 apr 08 - Door Ellen Brans en Reijer Zwaan

Kijk of luister naar: Birmese vluchtelingen naar Nederland

Birmese vluchtelingen die in erbarmelijke omstandigheden in een kamp in Thailand zitten, worden door staatssecretaris Albayrak uitgenodigd om voorgoed naar Nederland te komen.

De Nederlandse regering nodigt elk jaar vijfhonderd vluchtelingen uit om zich in Nederland te vestigen. Dit is een onderdeel van het internationale vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties. Zes van de vijfentwintig Europese landen werken mee aan dit hervestigingsbeleid, waaronder Nederland.

Staatssecretaris Albayrak ging vorige week op bezoek in een Thais vluchtelingenkamp, waar medewerkers van de immigratie- en naturalisatiedienst bezig waren met de selectie van tachtig Birmese vluchtelingen. NOVA reisde met haar mee.

Niet in de uitzending:

Op uitnodiging van Albayrak reisden er ook vertegenwoordigers van België en Luxemburg naar Thailand, om te kijken of het hervestigingsbeleid ook iets voor hen is. Beiden waren enthousiast en gaan hun regeringen voorstellen om mee te doen. In de reguliere uitzending van NOVA was geen ruimte voor dit deel van de reportage.

Bekijk hier de reactie van de Luxemburgse minister van immigratie, Nicolas Schmit.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief