Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Horrorhuis in Amstetten

28 apr 08 - Door Rudy Bouma, Marcel Hammink, Dieuwke van Ooij e.a.

Kijk of luister naar: Horrorhuis in Amstetten

Op 27 april gaat de Oostenrijkse politie de verborgen kelder binnen in de tuin van Jozef Fritzl: de 73-jarige man die 24 jaar lang zijn dochter opsloot in een zelfgemaakte geheime bunkerwoning om haar te misbruiken.


Daglicht
Fritzl verwekte zeven kinderen bij zijn dochter, een baby overleed. Drie kinderen van 5, 18 en 19 jaar zagen nooit het daglicht, de andere drie werden door Fritzl en zijn vrouw zogenaamd geadopteerd van zijn dochter Elisabeth die in 1984 spoorloos verdween en volgens Fritzl in een sekte zat. Deze kinderen bezochten gewoon de lokale school, niet wetend dat hun moeder met haar andere kinderen in de kelder onder het huis verbleef.

Op 28 april zendt NOVA een overzicht van de gebeurtenissen en spreekt met correspondent Michael de Werd vanuit Oostenrijk met het laatste nieuws. In de studio reageert forensisch psychiator Rudy Verelst.

Natascha Kampusch
En verder: Eén keer in de zoveel tijd wordt de wereld opgeschikt door extreme vormen van seksueel misbruik gecombineerd met langdurige opsluiting, waaronder de zaak Dutroux en de zaak van de Oostenrijkse Natascha Kampush. Een overzicht.

 

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief