Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Den Haag Vandaag: korting op Koran voor agenten

27 mei 08 - Door Ferry Mingelen e.a.

Kijk of luister naar: Den Haag Vandaag: korting op Koran voor agenten

De Tweede Kamer houdt vandaag een debat over het initiatief van het Amsterdamse politiekorps om politieagenten van het korps Amsterdam-Amstelland korting te geven op de nieuwe Koranvertaling van schrijver Kader Abdolah.

De bedoeling is dat de agenten meer inzicht in de islam en in de aanhangers van dat geloof krijgen. Veel politiemensen weten wel het een en ander van bijvoorbeeld de Bijbel, maar de Koran is voor velen nog vrij onbekend terrein.

De PVV heeft zeer verontwaardigd gereageerd op het plan van het Amsterdamse politiekorps. Kamerlid Sietse Fritsma spreekt van islampropaganda en noemt het 'ongehoord' dat daar belastinggeld aan wordt besteed. De PVV wil het kabinet dinsdag tijdens het mondelinge vragenuurtje in de Tweede Kamer verzoeken een streep te halen door het plan.

Abdolah werkte meer dan twee jaar aan de Koranvertaling. Hij vertaalde het heilige boek van de moslims rechtstreeks uit de oorspronkelijke, Arabische Koran van zijn vader. Daarbij raadpleegde hij onder meer vier Perzische en vijf Nederlandse vertalingen, de vijfdelige middeleeuwse uitleg van de Korankenner Tabari en zijn eigen 94-jarige oom.
 

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief