Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Orkaan Gustav bereikt Amerikaanse kust

1 sep 08 - Door Tom Kleijn, Willem Lust en Ad van Oosten

Kijk of luister naar: Orkaan Gustav bereikt Amerikaanse kust

De orkaan Gustav heeft de Amerikaanse kust bereikt. De orkaan veroorzaakt hevige regens en hoge windsnelheden in de staat Louisiana.

Boven land is Gustav verder in kracht afgenomen tot een orkaan van de eerste en zwakste categorie op de zogeheten Saffir-Simpsonschaal.

Gustav viel eerder vandaag boven zee nog in klasse drie van de Saffir-Simpsonschaal, die vijf klassen telt. Hij zwakte bij het naderen van het land al af tot een orkaan van de tweede categorie,

Burgemeester Ray Nagin van New Orleans waarschuwde dat Gustav 'de moeder van alle stormen' is en verwoestender kan worden dan Katrina, maar de inmiddels lijkt de kracht van de orkaan mee te vallen.

Het partijcongres van de Republikeinse partij wordt aan de dreiging van Gustav aangepast. De Republikeinse presidentskandidaat John McCain heeft alle politieke toespraken op de openingsdag van zijn vierdaagse partijcongres maandag in Saint-Paul (Minnesota) afgelast.

Vanuit Minneapolis commentaar van correspondent Willem Lust en vanuit Louisiana een verslag van verslaggever Tom Kleijn.

In de studio reageert Piet Dircke, als projectleider water bij Arcadis nauw betrokken bij internationale waterprojecten om onder meer New Orleans veiliger te maken.


 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief