Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wijers en Scheepbouwer over de angst voor een wereldwijde recessie; IJsland stelt spaarders gerust

10 okt 08 - Door Rudy Bouma, Ad van Oosten, Silvia Pliger e.v.a

Kijk of luister naar: Wijers en Scheepbouwer over de angst voor een wereldwijde recessie;  IJsland stelt spaarders gerust

De AEX stort vandaag weer verder in en eindigde met een verlies van 8,5 procent, op 258 punten. Daarmee is de AEX in 2008 bijna de helft van zijn waarde verloren.

De verliezen op de effectenbeurzen blijven wereldwijd aanhouden. De miljardeninjectie van de Nederlandse staat lijkt bij beleggers geen vertrouwen te wekken. Na eerdere grote verliezen deze week, duiken vandaag alle belangrijkste aandelenbeurzen weer stevig omlaag.

In de studio een gesprek met AkzoNobel-topman Hans Wijers en KPN-topman Ad Scheepbouwer. Hoe reëel is de angst voor een diepe wereldwijde recessie? En wat zijn de effecten van de kredietcrisis op hun ondernemingen?

Ook een verslag vanuit IJsland en een exclusief interview met de premier van dat land: Geir Haarde. In dat interview stelt de IJslandse premier Nederlanders gerust: "IJsland doet er alles aan spaartegoeden terug te geven".

DNB-president Nout Wellink kondigde gisteren aan dat een vertegenwoordiging van de bank in Reykjavik gaat onderhandelen in een poging Nederlands spaargeld terug te krijgen. En premier Balkenende waarschuwde de IJslandse regering vanavond deze onderhandelingen niet te licht op te vatten.

En verder een gesprek met correspondent Willem Lust.

AEX Index Realtime

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief