Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Reddingsplan na reddingsplan; deal met IJsland

11 okt 08 - Door Reijer Zwaan

Kijk of luister naar: Reddingsplan na reddingsplan; deal met IJsland

De regering van IJsland zal aan alle verplichtingen tegenover Nederlandse spaarders voldoen. Dat kondigt minister van FinanciŽn Wouter Bos vanavond aan.

IJsland betaalt gedupeerde Nederlandse spaarders die tegoeden hebben uitstaan bij de omgevallen spaarbank Icesave, maximaal 20.000 euro terug. Tegoeden boven dit bedrag worden tot 100.000 euro vergoed door de Nederlandse overheid. "We helpen IJsland bij het terugbetalen door ze het benodigde bedrag te lenen", stelde Bos in de kantlijn van de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington. NOVA is in Reykjavik.

Minister van Financiën Wouter Bos praat vandaag in Washington samen met president Nout Wellink van DNB ook met ambtsgenoten van negentien andere grootste economieën ter wereld over de mondiale financiële crisis.

Een concreet internationaal reddingsplan lijkt daarbij echter nog ver weg. De G7 wil graag samenwerken, maar maakte niet duidelijk hoe een reddingsplan eruit zou moeten zien.

Wouter Bos reageert vanavond op de afspraken die zijn gemaakt in Washington en de afspraken met IJsland. En een gesprek met Bernard Wientjes, voorzitter van de Nederlandse werkgeversorganisatie VNO-NCW.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief