Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Lichaam Marlies van der Kouwe gevonden

18 okt 08 - Door Mirjam Bartelsman en Petra Greeven

De politie op Bonaire heeft een stuk terrein op Bonaire hermetisch afgesloten vanwege het onderzoek naar de vermiste Nederlandse Marlies van der Kouwe.

Uiteindelijk bevestigde officier van justitie op Bonaire David van Delft de vondst van het lichaam. De politie gaat verder met de zaak om zekerheid te krijgen over de daders. Het lijk is volgens Van Delft gevonden op basis van "briljant tactisch recherchewerk".

Momenteel zitten drie mannen vast op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Van Delft bevestigde dat verdachte Ryan P. in de nacht van vrijdag op zaterdag is overgebracht naar de gevangenis van Curacao. P. zit al bijna drie weken vast op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Marlies van der Kouwe.

Van Delft zei dat hij verwacht op korte termijn nog meer aanhoudingen te verrichten. "We hebben ons in eerste instantie gericht op het vinden van Marlies. Nu zij is gevonden, heeft de politie meer mankracht om zich te richten op het oplossen van de zaak.

In de studio commentaar van Paul Comenencia, gevolmachtigd minister van de Nederlandse Antillen.

NB. De politie heeft maandag 20 oktober op Bonaire een nieuwe verdachte aangehouden in de zaak. De 25-jarige Kenneth M. werd opgepakt in de wijk Tera Kora, waar hoofdverdachte Ryan P. woont. Ook heeft de politie huiszoekingen gedaan in de woning van M. en het huis van zijn vriendin.

 

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief