Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Maandagavonddebat: 'Leve de grote stad'

31 okt 08

Elke eerste maandag van de maand organiseren Het Financieele Dagblad, NOVA en BNR Nieuwsradio een actueel debat met maatschappelijke urgentie. De gasten, veelal topondernemers, politici en wetenschappers, gaan in de debat met de samenleving.

MAANDAG 3 november 2008

Thema: de toekomst van de Randstad

Bekijk hier deel I en deel II

De toekomst van de Randstad, sluit aan bij FD-Outlook, het tweemaandelijkse magazine van het Financieele Dagblad dat in de laatste week oktober verschijnt. Daarin staat 'de stad' centraal.

In de stad wonen de mensen die van het leven houden, het avontuur opzoeken en dat aan de rest van de wereld willen tonen. Het is niet voor niets dat voor het eerst in de geschiedenis meer mensen in steden wonen dan op het platteland. Maar heeft Nederland wel een echte grote stad, vergeleken bij buitenlandse metropolen? Moeten we niet snel naar één Randstad toe om internationaal mee te kunnen en hoort daar dan niet één Randstadbestuur bij? En wat betekent een dergelijke keuze in Nederland voor leefbaarheid en bereikbaarheid in deze gebieden?

Hierover praten:
CDA-Kamerlid Ruud van Heugten, VVD-Kamerlid Brigitte van de Burg, Henry Meydam, voorzitter Vrom-raad, Bert Mooren, VNO-NCW, Mirjam de Rijk, voorzitter Natuur en Milieu, Bastiaan Staffhorst, projectleider Randstad 2040 en Maarten Hajer, Planbureau voor de Leefomgeving (onder voorbehoud).


GRATIS BIJWONEN
De debatten kunnen live bijgewoond worden in het auditorium van café-restaurant Dauphine, Prins Bernhardplein 175 te Amsterdam (naast station Amsterdam-Amstel). Aanvang debat is om 21.00 uur. Zaal open vanaf 20.30 uur.

Klik hier voor aanmelding of stel een vraag via: webred@fd.nl

LIVE VOLGEN
Ook als u niet aanwezig bent kunt u het debat live volgen via deze link (vanaf 21.00 uur).


Presentatie:
Joost Karhof (NOVA) en Rens de Jong (BNR)

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief