Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Bloedbad in Mumbai ten einde

29 nov 08 - Door Rudy Bouma, Arnob Chakrabarty, Joris Hentenaar

Kijk of luister naar: Bloedbad in Mumbai ten einde

De laatste terroristen in Mumbai zijn dood.

Na tweeënhalve dag wisten Indiase commandotroepen een einde te maken aan een terreurgolf die naar schatting 195 levens heeft gekost. De reeks aanslagen in Mumbai was woensdagavond begonnen.

Een groep van tot de tanden toe bewapende jonge mannen, voer met speedbootjes vanaf de Indische Oceaan naar het centrum van Mumbai en richtte er een bloedbad aan. NOVA-verslaggevers Rudy Bouma en Arnob Chakrabarty zijn in Mumbai en filmden de acties bij het Taj Mahal Hotel. Ook vanavond doet hij verslag.

Wie zaaiden dood en verderf in Mumbai?
Wat is het motief van de daders die zichzelf Deccan Moedjahedien noemen? En wie heeft ze gestuurd? De autoriteiten tasten nog in het duister en weten nog niets over de terroristen of waar ze vandaan komen. In India wijzen veel vingers naar betrokkenheid van Pakistan. Ook zouden er onder de daders Britten zijn, al is die beschuldiging weer ingetrokken. De antwoorden zullen moeten komen na analyse van de aanvallen en van één gevangen genomen terrorist. NOVA praat alvast met de Britse terrorisme-expert M. Gohel.

NB. NOVA zoekt contact met mensen die terug zijn gekomen uit Mumbai in India of contact hebben met mensen die nog in Mumbai zijn. U kunt daarvoor contact opnemen met de redactie via telefoonnummer: +31 35 6774120 of mailen naar: internet@novatv.nl

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief