Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Jongeren uit Amsterdam maken reportages voor NOVA

4 dec 08 - Door Ellen Brans

NOVA Local

Jongeren in Amsterdam maken voor NOVA videoreportages.

Een unieke samenwerking in de vorm van het project: NovaLocal. Een innovatief samenwerkingsproject waarbij scholieren met behulp van NOVA-tv en bibliothecarissen bewust, kritisch en actief leren omgaan met journalistiek.

Bekijk hier de eerste vijf reportages.

Een goede voorbereiding

Moeten coffeeshops sluiten?
Op 21 november vond in Almere de Wiettop plaats. Nederlandse burgemeesters bespraken daar de zin en onzin van het gedoogbeleid. Het CDA wil dat alle coffeeeshops in Nederland sluiten. Samantha en Samantha van het NOVA College in Amsterdam spraken met de CDA-wethouder van het stadsdeel Osdorp. En ondanks het feit dat de verslaggevers nog geen 18 jaar zijn, wisten ze toch binnen te komen in een coffeeshop.
Bekijk hier Reportage hun reportage

Zelf filmen

De schimmige wereld van de graffiti
De poltitie gaat de strijd aan met graffiti-spuiters. Vanaf volgend jaar moet er een database komen met informatie over alle tekeningen in Nederland. Maar of dat effectief is, is onzeker. Sommige graffiti-artietsen vinden het alleen nog maar spannender, want de strijd met de politie is onderdeel van de kick. Verslaggevers Georgio en Idris begaven zich in de schimmige wereld van de graffiti.
Bekijk hier Reportage hun reportage

De leerschool

Wat maakt Obama zo geliefd in Nederland?
Nooit eerder was een Amerikaanse presidentskandidaat zo populair in Nederland als Barack Obama. Maar wat maakt hem zo geliefd? En zou hij ook hebben gewonnen als hij in Nederland zou hebben meegedaan aan de verkiezingen. Een verslag van Daisy, Nassira en Soraya.
Bekijk hier Reportage hun reportage

Dan monteren

De scholen staken
Leraren staakten deze week tegen de hoge werkdruk. Maar de animo was niet al te groot. Op de Esprit Scholengroep in Amsterdam werken in totaal 850 mensen, 45 van hen legden hun werk neer. Toch was de school woensdag verlaten. Selda, Tugba, en Salima zijn leerling op de school en behoren tot het kleine clubje dat toch nog les kreeg. Zij maakten het volgende verslag.

Bekijk hier Reportage hun reportage

Finishing touch

De slimme trucs van loverboys
Afgelopen weekend pakte de politie van Amsterdam drie mannen op die vrouwen dwongen in de prostitutie te werken. Ze deden dat volgens de zogenaamde 'loverboymethode'. Volgens onderzoek worden elk jaar zo'n vijftienduizend tot tweeduizend meisjes slachtoffer van een loverboy. De dochter van Moos is een van hen. Verslaggevers Sarah, Anja en Farah spraken met haar over de slimme trucs van de pooiers en over de ingrijpende gevolgen voor de meisjes.
Bekijk hier Reportage hun reportage

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief