Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Ontslag Leterme lijkt onafwendbaar

18 dec 08 - Door Sabine Baak, Jan van Loenen en Petra Greeven

Kijk of luister naar: Ontslag Leterme lijkt onafwendbaar

Het kabinet van premier Leterme heeft wel degelijk geprobeerd om de uitspraak van het Brussels Hof van Beroep in de zaak-Fortis te be´nvloeden.

Dat zegt de voorzitter van het Hof van Cassatie Ghislain Londers in een brief aan de Kamervoorzitter Herman van Rompuy. Londers laat daarin weten dat "alles in het werk is gesteld opdat het arrest van de 18de Kamer van het hof van beroep (in de Fortis-zaak) niet zou kunnen worden uitgesproken zoals voorzien".

De positie van Leterme lijkt nu onhoudbaar. In de wandelgangen klinkt ook dat minister van Financiën Reynders en minister van Justitie Vandeurzen betrokken zijn bij de beïnvloeding. Zij zouden ook ontslag nemen.

Medewerkers van de premier hebben zich bemoeid met de rechterlijke uitspraak over de verkoop van Fortis en dat is een politieke doodzonde.

In NOVA commentaar van Yves Desmet, hoofdredacteur van 'De Morgen' en parlementslid Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker).

Verder in NOVA een portret van Yves Leterme. De man die in maart dit jaar premier van België werd na een monsterformatie van acht maanden. De problemen tussen de Waalse en Vlaamse partijen verlamden zijn regering.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief