Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Slachtoffer ex-neuroloog Twente spreekt

23 jan 09 - Door Marij Janssens en Monique Wijnans

Kijk of luister naar: Slachtoffer ex-neuroloog Twente spreekt

Ineke Damink, slachtoffer van de fouten van neuroloog Ernst Jansen Steur, heeft van het Medisch Spectrum Twente twee keer schadevergoeding gekregen. Op voorwaarde dat zij niet over haar zaak naar buiten zou treden.

Het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede heeft in totaal aan twintig slachtoffers van de ex-neuroloog een schadevergoeding uitbetaald. Dat bevestigde Herre Kingma, voorzitter van de Raad van Bestuur van het MST gisteren in NOVA.

Volgens letselschadespecialist Yme Drost liggen er nog eens zeventig claims. Hij denkt ook dat twee voormalige patiënten van de vroegere neuroloog mogelijk zijn overleden als gevolg van verkeerde diagnoses. Drost doet morgen aangifte bij justitie tegen de neuroloog en oud-bestuursleden van het ziekenhuis in Enschede.

De medisch specialist vertelde al deze patiënten dat ze ongeneeslijk ziek waren, terwijl dit niet het geval was. Zo kreeg Ineke Damink te horen dat ze de ziekte van Alzheimer zou hebben. De neuroloog bleek verslaafd aan medicijnen. Hij moest in 2004 vertrekken en werd nog een jaar doorbetaald.

Gisteren maakt de voorzitter van de Raad van Bestuur van het Medisch Spectrum Twente, Herre Kingma, bekend dat Ineke Damink weer mag spreken. NOVA zoekt haar op.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief