Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Maandagavonddebat: De publieke zaak

2 feb 09

Elke eerste maandag van de maand organiseren Het Financieel Dagblad, NOVA en BNR Nieuwsradio een actueel debat met maatschappelijke urgentie. De gasten, veelal topondernemers, politici en wetenschappers, gaan in de debat met de samenleving.

MAANDAG 2 februari 2009

Thema: De Publieke Zaak

De maatschappij verandert voortdurend. In onderdelen van de samenleving als onderwijs en openbaar bestuur volgt vernieuwing op vernieuwing. Het is de taak van de overheid, de wetenschap en het bedrijfsleven om op deze veranderingen te anticiperen.

Hoe kunnen zij omgaan met de snelle ontwikkelingen? En om welke veranderingen gaat het precies? Tientallen politici, wetenschappers, ondernemers en journalisten geven hun visie in het boek 'De publieke zaak'. Op maandag 2 februari 2009 gaan Mariëtte Hamer (fractievoorzitter PvdA) en Alexander Pechtold (fractievoorzitter D66) in debat over de vraag: waar wordt Nederland beter van?

Bekijk hier het debat terug: deel I en deel II .


GRATIS BIJWONEN

Het volgende debat vindt plaats op maandag 2 maart 2009.De debatten kunnen live bijgewoond worden in het auditorium van café-restaurant Dauphine, Prins Bernhardplein 175 te Amsterdam (naast station Amsterdam-Amstel). Aanvang debat is om 21.00 uur. Zaal open vanaf 20.30 uur.

Presentatie: Joost Karhof (NOVA) en Rens de Jong (BNR).
 

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief