Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Het grote liquidatieproces: reconstructie van de moord op Kees Houtman

5 feb 09 - Door Gert Janssen en Robert Bas

Kijk of luister naar: Het grote liquidatieproces: reconstructie van de moord op Kees Houtman

Volgende week gaat in De Bunker het grote liquidatieproces van start dat van justitie de verzamelcodenaam 'Passage' heeft gekregen. Elf verdachten staan terecht voor tien moorden of pogingen tot moord in de Amsterdamse onderwereld.

Hoofdrolspeler is Giuseppe 'Peter' la Serpe, de kroongetuige van justitie, die een boekje opendeed over zijn betrokkenheid bij de moord op de Amsterdamse vastgoedhandelaar Kees Houtman, in november 2005. Houtman, een bekende van Willem Holleeder, werd geliquideerd op dezelfde dag dat in Thailand John Mieremet werd vermoord.

La Serpe heeft in het diepste geheim verklaringen afgelegd over zijn rol én over zijn opdrachtgevers. Hij heeft namen genoemd uit alle geledingen van de onderwereld om definitief te breken met zijn verleden. Als kroongetuige staat hij zelf ook terecht maar in ruil voor zijn verklaringen zal hij een lagere strafeis krijgen voor de moord op Kees Houtman.

Het proces gaat meer dan een jaar duren. NOVA doet uitgebreid verslag van het liquidatieproces. Vanavond deel I: de reconstructie van de moord op Kees Houtman.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief