Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Het grote liquidatieproces: portret van Jesse R.

6 feb 09 - Door Gert Janssen en Robert Bas

Kijk of luister naar: Het grote liquidatieproces: portret van Jesse R.

Volgende week gaat in De Bunker het grote liquidatieproces van start dat van justitie de verzamelcodenaam 'Passage' heeft gekregen. Elf verdachten staan terecht voor tien moorden of pogingen tot moord in de Amsterdamse onderwereld.

Eén van de hoodfverdachten is Jesse R., door velen gezien als dé hitman van de Amsterdamse onderwerweld. Volgens justitie heeft hij ten minste zes liquidaties op zijn naam staan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Thomas van der Bijl (april 2006), Kees Houtman (november 2005), Djordje Ilic en Seli Hadziselimovic (april 1993) en Henie Shamel en Anne de Witte (mei 1993).

Justitie heeft de zaak tegen R, die in 2007 in Marokko werd gearresteerd en vorig jaar aan Nederland werd uitgeleverd, voor een belangrijk deel opgebouwd aan de hand van verklaringen van zijn voormalige maatje Giuseppe 'Peter' la Serpe de kroongetuige van justitie.

Het proces gaat meer dan een jaar duren. NOVA doet uitgebreid verslag van het liquidatieproces. Vanavond deel II: een portret van Jesse R. op basis van het politiedossier.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief