Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Lord Ahmed tegen bezoek Wilders

11 feb 09 - Door Jan van Loenen, Petra Greeven, Menno de Galan

Kijk of luister naar: Lord Ahmed tegen bezoek Wilders

Het Britse Hogerhuislid Lord Ahmed steunt de Britse regering in de beslissing Geert Wilders de toegang tot Groot-BrittanniŽ te weigeren. Lord Ahmed protesteerde eerder publiekelijk tegen de vertoning van de film Fitna in het Hogerhuis.

 
Oproepen tot haat
"Geert Wilders is in zijn eigen land aangeklaagd voor het oproepen tot haat. Daarom is het de juiste beslissing van onze regering om hem de toegang tot het land te weigeren, want hij zou hetzelfde hier doen. En we willen niet dat dat gebeurt".

Beledigende e-mails
Ahmed zegt dat hij "honderden dreigementen en beledigende e-mails en telefoontjes" heeft ontvangen sinds hij zich uitsprak tegen de vertoning van de film in het Verenigd Koninkrijk. "Ik was tegen de film juist omdat die zou aanzetten tot haat tegen moslims in het Verenigd Koninkrijk", aldus Ahmed die de politie heeft geraadpleegd over de dreigementen.

Valse beschuldigingen
Ahmed beklaagt zich ook over het feit dat hem "compleet valse beschuldigingen" worden toegeschreven. De lord zou hebben gezegd dat hij tienduizend moslims bijeen kan krijgen om voor het Hogerhuis te demonstreren tegen de film Fitna. Ahmed ontkent dit en zegt het tijdschrift The Spectator, waarin dit werd beweerd, te zullen aanklagen.

In NOVA licht Lord Ahmed zijn besluit toe.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief