Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Weesp: 'Dit is geen kwajongensstreek meer'

13 feb 09 - Door Jan Eikelboom

Kijk of luister naar: Weesp: 'Dit is geen kwajongensstreek meer'

Het was een kwajongensstreek, maar politie en de gemeente Weesp nemen de dreigtelefoontjes aan scholen in Weesp, zeer hoog op.


Hoewel de twee verdachte jongens - van 13 en 14 jaar -  zeggen dat ze hun plannen nooit hadden willen uitvoeren, vinden de betrokken instanties de kwajongensstreek verre van geslaagd.

Na het dreigement werden scholen in Weesp extra beveiligd en ontstond grote beroering onder ouders. De burgemeester van Weesp schreef vervolgens een brief om de onrust weg te nemen. De jongens werden opgepakt nadat Opsporing Verzocht beelden had uitgezonden van een bewakingscamera. In het telefoontje werd gezegd: "Ik ben de seriemoordenaar van Weesp. De Jozefschool gaat eraan."

Gisteren heeft ook een 54-jarige man zich bij de politie gemeld, die een dreigbrief zou hebben bezorgd. Ook hij is aangehouden.

Voorgeleid
De drie verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die oordeelde dat de twee tieners nog veertien dagen blijven vastzitten. De 54-jarige man is voorlopig op vrije voeten gesteld. Justitie ziet geen noodzaak hem in bewaring te stellen voordat hij eventueel voor de rechter moet verschijnen.

NOVA spreekt met de moeder van Melvin, één van de verdachten, én met zijn advocaat.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief