Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Melvin spreekt over gebeurtenissen in Weesp

21 feb 09

Kijk of luister naar: Melvin spreekt over gebeurtenissen in Weesp

De 13-jarige Melvin, één van de twee jongens die vastzaten voor het bedreigen van een school in Weesp, spreekt vanavond in NOVA over zijn actie die leidde tot enorme onrust in Weesp.


Melvin en zijn vriend Iljitsj hebben inmiddels huisarrest gekregen en moeten thuisblijven. Maandag is de vakantie voorbij en mogen de jongens waarschijnlijk weer naar school.

Kwajongensstreek
Hoewel Melvin en zijn vriendje altijd hebben gezegd dat ze hun bedreigingen aan een school in Weesp nooit hadden willen uitvoeren, vonden de betrokken instanties de kwajongensstreek verre van geslaagd. De jongens werden voorgeleid aan de rechter-commissaris, die oordeelde dat de twee tieners veertien dagen moesten blijven vastzitten. Na een verzoek van de advocaat aan de kinderrechter en de officier van justitie in Amsterdam, kregen de twee huisarrest.In NOVA vertelde de moeder van Melvin eerder, dat ze de celstraf van twee weken voor haar zoon buiten proportie vond. "Een kind van 13 zit nu alleen in een cellencomplex. (...) Hij heeft wel wat gedaan, ik wil het niet wegpoetsen, maar het is een uit de hand gelopen kwajongensstreek".

Beroering
Weesp was door de kwajongensstreek dagen in rep en roer. Na het dreigement werden scholen extra beveiligd en ontstond er grote beroering onder ouders. De burgemeester van Weesp schreef vervolgens een brief om de onrust weg te nemen. De jongens werden opgepakt nadat Opsporing Verzocht beelden had uitgezonden van een bewakingscamera. In het telefoontje aan 112 werd gezegd: "Ik ben de seriemoordenaar van Weesp. De Jozefschool gaat eraan."

Inmiddels heeft Melvin een excuusbrief geschreven. In de brief legt hij uit dat hij spijt heeft van zijn telefoontje. Hij hoopt dat de Weespers hem geloven als hij zegt dat het hem spijt. Hij zegt zelf erg geschrokken te zijn en belooft 'het nooit meer te doen'.  Volgende week wil hij kijken of hij op de Weesper basisscholen persoonlijk zijn excuses kan aanbieden.

Naar boven

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief