Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Is ING nog te redden?

24 feb 09 - Door Ad van Oosten en Jan Reiff

Kijk of luister naar: Is ING nog te redden?

Nadat bankverzekeraar ING gisteren al een harde klap maakte op de Amsterdamse effectenbeurs - een verlies van 11,5 procent terwijl het vorige week ook al in zwaar weer was beland - belandde de bank vandaag weer in een koersval.


Standard & Poor
De oorzaak was een aankondiging van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor (S&P) die liet weten zeven verzekeraars, waaronder ING, onder de loep te nemen. De beoordelaar gaat komende maand bekijken hoe de zeven verzekeraars zich staande houden in de voortdurende financiële crisis.

AEX
De AEX, de belangrijkste index op het Damrak, zakte vanmorgen tijdens de ochtendhandel tot het laagste niveau sinds maart 2003. De graadmeter van meest verhandelde fondsen daalde tot 218,71 punten, een stand die in veertien jaar niet meer op de borden heeft gestaan.

Vrije val?
Het aandeel ING lijkt in een vrije val gekomen te zijn. De bankverzekeraar heeft al twee keer beroep moeten doen op staatssteun en velen voorspellen een derde aanvraag en misschien zelfs nationalisatie, hoewel bestuursvoorzitter Nick Jue in het televisieprogramma 'De wereld draait door'  zei dat dat niet aan de orde is.

Maar ING maakte vandaag ook een opmerkelijke ommezwaai: het aandeel, dat in de middag ruim 21 procent lager stond, sloot uiteindelijk 2,4 procent in de plus. De AEX sloot 0,6 procent lager op 222,55 punten. De vraag blijft: is ING nog te redden?

In de studio een gesprek met Arnoud Boot, hoogleraar Economie aan de Universiteit van Amsterdam.


  AEX Index Realtime Tikker:

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief