Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vliegtuig neergestort bij Schiphol

25 feb 09 - Door Marcel Ouddeken en Jan van Loenen

Kijk of luister naar: Vliegtuig neergestort bij Schiphol

Tussen verkeerspunt Rottepolderplein en Schiphol is woensdagmorgen rond kwart voor elf een vliegtuig van Turkish Airlines neergestort. Het vliegtuig, een boeing 737, is in drie stukken gebroken op het verlengde van de Polderbaan langs de A9. Aan boord waren 134 passagiers en bemanningsleden.   


Slachtoffers
Bij de ramp zijn in ieder geval negen doden gevallen. Vijftig passagiers raakten gewond, waarvan zes passagiers in zeer kritieke toestand verkeren. Het toestel miste bij het landen de landingsbaan en brak in drie stukken enkele honderden meters van de landingsbaan. Het vliegtuig was woensdagmorgen rond half negen vertrokken uit Istanbul.
 
Overlevenden en ooggetuigen
NOVA spreekt met een overlevende van de ramp en met de eigenaar van het stuk land waar het vliegtuig neerstortte. En een verslag van een man die het vliegtuig voor zijn ogen zag neerstorten.

In de studio zijn Hans Tettero, vice-president van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers, en Pieter van Vollenhoven van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De Onderzoeksraad heeft de plek van de ramp bezocht en een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief