Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Maandagavonddebat - de recessie ontrafeld

2 mrt 09

Niemand heeft de huidige recessie tijdig zien aankomen. Hoe komt dat? In het maandelijkse maandagavonddebat van NOVA, BNR en Het Financieele Dagblad een discussie over de vraag bij wie we het beste te rade kunnen gaan om de crisis te ontrafelen: economen, historici of psychologen?


Maandag 2 maart: de recessie ontrafeld

Bekijk het debat: deel I en deel II

Economen, politici en beursanalisten lijken allemaal overvallen door de snelheid waarmee de kredietcrisis zich heeft uitgebreid. Vandaag dook de AEX-index ver onder de laagste slotstand uit 2003 en sloot op een niveau dat sinds 1995 niet meer is voorgekomen.

Bij wie kunnen we het beste te rade gaan om de crisis te ontrafelen: economen, historici of psychologen? En wat zijn alle economische theorieën nog waard in moeilijke tijden? In het maandagavonddebat een discussie met onder andere de historicus Eric Mecking, schrijver van het recent verschenen boek 'Deflatie in aantocht", hoogleraar financiële markten Arnoud Boot en technisch analist Royce Tostrams.

Presentatie: Rens de Jong (BNR Nieuwsradio) en Joost Karhof (NOVA)

Iedere eerste maandag van de maand organiseren Het Financieele Dagblad, NOVA en BNR Nieuwsradio een actueel debat. De gasten, veelal topondernemers, politici en wetenschappers, gaan in debat met de samenleving. Het te bespreken thema heeft altijd maatschappelijke urgentie. Het volgende debat is op maandag 6 april.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief