Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kamervoorzitter steunt Wilders

10 mrt 09 - Door Ferry Mingelen

Kijk of luister naar: Kamervoorzitter steunt Wilders

Het kabinet blijft weigeren het inreisverbod van Groot-Brittannië voor Geert Wilders aan te kaarten in de Europese Unie. Premier Balkenende en minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) hebben vanmiddag in een debat in de Tweede Kamer opnieuw een aangenomen motie naast zich neergelegd.


Ongelukkig
De meeste partijen zijn ongelukkig met de opstelling van het kabinet. Een motie van VVD-leider Rutte, die het kabinet oproept de eerdere motie uit te voeren, kreeg onvoldoende steun. Opvallend was dat Kamervoorzitter Verbeet, tevens lid van de PvdA-fractie, de tweede motie van Rutte wel heeft gesteund.

Onaanvaardbaar
De kwestie was aanleiding voor Geert Wilders om een motie van wantrouwen in te dienen tegen premier Balkenende en minister Verhagen. Hij vindt het onaanvaardbaar dat het kabinet niets wil doen tegen het Britse inreisverbod. De motie van wantrouwen was kansloos. Alleen de PVV stemde voor. De oppositiepartijen waren het in hoofdlijnen eens waren met Wilders, maar zij vonden het opzeggen van het vertrouwen te ver gaan. Uit Den Haag het laatste nieuws.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief