Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Geen bewijs terreurdreiging, verdachten vrij

13 mrt 09 - Door Jan Reiff, Ad van Oosten, Karel Ornstein, Gert Janssen

Kijk of luister naar: Geen bewijs terreurdreiging, verdachten vrij

De dreiging tegen gebouwen in Amsterdam-Zuidoost heeft geen terroristische achtergrond gehad. Alle zeven verdachten zijn inmiddels vrijgelaten.


Of de zes mannen en een vrouw nog onder verdenking staan, is niet bekendgemaakt.

Bij de huiszoekingen die de politie bij de verdachten van de terreurdreiging in Amsterdam heeft verricht, zijn geen explosieven gevonden. Dat zegt burgemeester Job Cohen vandaag in een interview met Het Parool.

Dreiging
Ook de verhoren hebben geen bevestiging opgeleverd van de dreiging bij onder meer woonwarenhuis IKEA en winkels aan de ArenA Boulevard. De winkels waren vandaag weer open.

Moskeebesturen
De combinatie van verdachten van Marrokkaans-Nederlandse afkomst én terrorisme, deed gisteravond in Amsterdam-West alle alarmbellen rinkelen. Onmiddellijk hebben moskeebesturen en vertegenwoordigers van de deelgemeente de koppen bij elkaar gestoken hoe het hoofd te bieden aan deze ongunstige publiciteit. Nu blijkt dat er geen terroristisch oogmerk was, vinden ze dat justitie zijn woorden zorgvuldiger had moeten kiezen.

Is er sprake van een blunder van Justitie? En wie pleegde het mysterieuze telefoontje vanuit Brussel? In NOVA reageert hoofdofficier van justitie Herman Bolhaar.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief