Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Partijcongres CDA: crisis, crisis en Europa

21 mrt 09

De financiële crisis staan centraal op het CDA partijcongres dat vandaag plaatsvindt in Utrecht: de crisisonderhandelingen zijn het belangrijkste onderwerp van gesprek. Ook gebruikt de partij het congres om de Europese Parlementsverkiezingen van 4 juni voor te bereiden. 


Crisis
De CDA-top heeft vanmorgen aan de achterban ruimte gevraagd om in de coalitiebesprekingen over de financiële crisis naar eigen inzicht te handelen. Wel beloofde fractievoorzitter Van Geel dat de partijleiders vandaag goed zullen luisteren naar de geluiden uit de achterban.

De aanwezigen stemmen vanmiddag over zes resoluties voor crisismaatregelen, zoals de wens om te investeren in onderwijs. Een andere wens is dat de verkoopopbrengst van Fortis Bank Nederland en ABN AMRO straks volledig wordt gebruikt om de staatsschuld af te lossen. Ook pijnlijke onderwerpen als de verhoging van de AOW-leeftijd passeren de revue.

Europa
Op het congres zal de Algemene Ledenvergadering ook het programma en de definitieve kieslijst voor de verkiezingen van het Europese Parlement vaststellen. 

NOVA spreekt met Wim van de Camp, CDA-lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief