Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Opel op weg naar de AutoRAI

30 mrt 09 - Door Marcel Ouddeken

Kijk of luister naar: Opel op weg naar de AutoRAI

Woensdag gaat de jaarlijkse AutoRAI weer van start. Tien dagen lang kunnen autoliefhebbers zich vergapen aan de nieuwste modellen auto's.


Moeilijke tijden
Alhoewel, niet alle automerken zijn dit jaar op de beurs vertegenwoordigd. Tien van de dertig grote automerken zijn niet aanwezig vanwege financiële problemen. Want het gaat slecht met de autobranche en daarmee is de AutoRAI 2009 de moeilijkste autobeurs in jaren.

Nieuwe opzet
De organisatie heeft daarom voor een nieuwe opzet gekozen. Zij neemt dit jaar de aankleding van de verschillende hallen op zich. Automerken hoeven daardoor niet meer zelf een stand te bouwen, en kunnen daarmee honderdduizenden euro's besparen. Ook nieuw op deze editie van de autobeurs is dat de auto's niet langer per merk worden opgesteld, maar per segment.

NOVA volgt Opel, die wel aanwezig is op de beurs, in de voorbereidingen op de AutoRAI.

General Motors
Het moederbedrijf van Opel, General Motors in Amerika, vroeg vandaag financiële steun aan president Obama. Maar de autofabrikant kreeg niet de miljarden waarom het vroeg. Terwijl er een overlevingsplan was gemaakt en een topman ontslagen. Amerika-correspondent Willem Lust geeft commentaar.


 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief