Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Massale protesten in Londen

1 apr 09 - Door Marcel Ouddeken

Kijk of luister naar: Massale protesten in Londen

Wereldleiders komen in Londen bijeen voor de G20, een topconferentie om gezamenlijk de economische crisis te lijf te gaan.


Obama
De Amerikaanse president Obama heeft vanochtend in een gesprek met de Britse premier Gordon Brown gezegd dat hij er vertrouwen in heeft dat op de top van de G20 overeenstemming zal worden bereikt over de aanpak van de economische problemen. Obama kwam vanmorgen aan in Londen. Later vandaag zal hij nog spreken met de Chinese president Hu Jintao, de Russische president Dmitri Medvedev en de Saoedische koning Abdullah.

Frankrijk
President Sarkozy heeft laten weten dat een mislukking van de G20-top 'verboden' is. Hij vindt dat er concrete resultaten moeten worden geboekt.

Protectionisme
De strijd tegen het protectionisme is voor Jan Peter Balkenende en Wouter Bos een van hun belangrijkste punten op de economische wereldtop. "We moeten voorkomen dat landen kiezen voor eigen gewin; kiezen voor protectionisme is geen oplossing en geeft op de lange termijn nadelen", aldus Balkenende.

Demonstraties
Rond de G20-top worden vandaag grote demonstraties gehouden. 'Het kapitalisme werkt niet meer', 'Ontsla de bankiers', zijn enkele van de leuzen van demonstranten, die zich, onder andere, hebben verzameld bij de Bank of England - het financiële hart van Londen.

NOVA doet verslag vanuit Londen.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief