Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Vegan Streaker' ook verdacht van brandstichting

10 apr 09 - Door Camelea Buys en Hans Kema

Kijk of luister naar: 'Vegan Streaker' ook verdacht van brandstichting

Justitie verdenkt Peter alias de Vegan Streaker, die vastzit wegens de vrijlating van enkele duizenden nertsen in Zeeland, van meer strafbare feiten. Het OM houdt hem nu ook verantwoordelijk voor brandstichting in de bestelbus van een slager in Vught in 2006.


Vegan Streaker
Peter J., die dinsdag is opgepakt, is een bekende streaker. Hij verscheen in zijn onderbroek bij het tv-programma van Paul de Leeuw. De presentator trok die toen uit. 

Dierenactivisme
J. wordt verdacht van het vrijlaten van 2500 nertsen in Zeeland. Bij die actie, vorige maand, kwam een aantal dieren om het leven. En in de omgeving van de fokkerij beten de nertsen kippen dood. De afzender ‘DBF’, de afkorting voor Dierenbevrijdingsfront, werd op de schutting achtergelaten.

De aanhouding van J. is het eerste zichtbare wapenfeit van een speciaal team van het Korps Landelijke Politiediensten dat zich sinds kort op gewelddadige dierenrechtenactivisten richt. Volgens justitie is het jaren geleden dat een dierenactivist is gearresteerd die nertsen ‘bevrijdde’.

Schande
Vanwege het onderzoek zit dierenactivist Vegan Streaker nog zeker twee weken vast. Zijn moeder spreekt schande van de arrestatie. De getroffen nertsenfokker is opgelucht. NOVA spreekt vanavond met de moeder van de Vegan Streaker en met de getroffen nertsenfokker in Zeeland.

Naar boven

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief