Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Weduwe van geliquideerde Van der Bijl spreekt

15 apr 09 - Door Gert Janssen en Robert Bas

Kijk of luister naar: Weduwe van geliquideerde Van der Bijl spreekt

Het grote liquidatieproces draait morgen om de moord op caféhouder Thomas van der Bijl. Van der Bijl zou optreden als getuige in het proces tegen Willem Holleeder.


Fred R.
Op 20 april 2006 werd Van der Bijl geliquideerd in het Amsterdamse café De Hallen, dat hij samen met zijn vrouw runde. De schutters zijn eind vorig jaar veroordeeld. Nu is opdrachtgever aan de beurt. Volgens kroongetuige Peter la S. is dat Fred R.. Na bekentenissen van de veroordeelde moordenaars werd Fred R. in 2006 opgepakt in Spanje.

Weduwe
Voor het eerst doet de weduwe van Thoams van der Bijl nu dus haar verhaal op televisie. Ze vindt dat justitie haar man onvoldoende heeft beveiligd, en weigert akkoord te gaaan met een geldbedrag dat justitie haar nu wil geven.

Reactie Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie laat in een reactie aan NOVA weten de brief aan de weduwe bij nader inzien toch niet zo gepast te vinden. De hoogste baas van het OM, Harm Brouwer, gaat de weduwe uitnodigen voor een persoonlijk gesprek om na te gaan hoe justitie kan bijdragen aan het oplossen van haar financiële problemen. Lees meer ...

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief