Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

In gesprek met Ayaan Hirsi Ali

16 apr 09 - Door Merel Miedema en Willem Lust

Kijk of luister naar: In gesprek met Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali, bijna drie jaar geleden uitgeweken naar Amerika, heeft de afgelopen tijd de publiciteit gemeden. Maar nu mengt ze zich weer in de discussie rond de vervolging van Geert Wilders.

Hirsi Ali vindt de vervolging van Wilders voor haatzaaien in strijd met alle tradities waar Nederland voor staat.

Fitna II
Vandaag maakte Geert Wilders in De Telegraaf bekend een vervolg op Fitna te maken. De nieuwe film moet in 2010 klaar zijn en zal volgens Wilders het Westen een spiegel voorhouden hoe ver de islamisering is gevorderd. Tegen De Telegraaf zegt Wilders: "Het wordt geen kopie van Fitna. Dit is de volgende fase". Wilders wil met Fitna II de mensen duidelijk maken wat ze te wachten staat: "Nu wil ik laten zien wat de gevolgen zijn van de massa-immigratie uit moslimlanden, voor wie de deur hier openstaat."

Amerika
Geert Wilders gaat volgende week naar Amerika om geld in te zamelen voor Fitna II. Contact hebben Wilders en Ayaan niet, maar ze staat wel zeer uitgesproken achter hem.

NOVA spreekt met Ayaan Hirsi Ali onder meer over haar beveiliging en de vervolging van Geert Wilders wegens zijn anti-islam uitspraken.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief