Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Toekomstige directeur Aedes levert salaris in

18 apr 09

Kijk of luister naar: Toekomstige directeur Aedes levert salaris in

Marc Calon, de toekomstige directeur van de koepel van woningcorporaties Aedes, moest al een flink deel van zijn salaris inleveren. Voor de aanstelling van drie dagen per week krijgt hij geen 200 duizend euro, maar een brutovergoeding van 150 duizend euro.


Imago
Maar ondanks deze verlaging van zijn jaarsalaris groeit de weerstand onder coörporatie-directeuren tegen zijn benoeming aanstaande donderdag. Dan moet de ledenraad van Aedes de nieuwe topman namelijk nog kiezen. Meedere woningbouwcorporaties hebben al laten weten dat zij Calons benoeming niet zullen steunen, hoewel zij de verlaging van diens salaris als een positief signaal beschouwen. De woningcorporaties willen zich niet laten vertegenwoordigen door een voorzitter die 150.000 euro krijgt voor een driedaagse werkweek. De corporaties vinden dat zij dergelijke arbeidsvoorwaarden niet kunnen uitleggen.

Het imago van de woningcorporaties en koepelorganisatie Aedes heeft de afgelopen tijd flinke deuken opgelopen. Zo kwam Aedes al eerder in opspraak na de vertrekpremie van een miljoen voor Calons voorganger Willem van Leeuwen. Van Leeuwens afscheidsreceptie werd geschrapt.

Vragen
En ook GroenLinks in de Tweede Kamer is nog niet geheel gerustgesteld over de afspraken over het salaris van Calon. Zit alles daar wel in, vraagt Kamerlid Ineke van Gent zich af. Van Gent gaat dat dinsdag vragen aan minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie).

In NOVA vanavond het laatste nieuws en een gesprek met Marc Calon.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief