Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Varkensgriep in Mexico eist tientallen levens

25 apr 09

Kijk of luister naar: Varkensgriep in Mexico eist tientallen levens

De varkensgriep in Mexico heeft mogelijk aan ruim zestig mensen het leven gekost. In heel Mexico zijn ruim duizend mensen besmet.

Het virus maakt vooral slachtoffers in Mexico-stad, maar ook in de stad San Luis Potosí in Centraal-Mexico overleden enkele personen aan de varkensgriepvariant.

Reisadvies
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken geeft vooralsnog geen negatief reisadvies voor Mexico. '"Mocht het nodig zijn, dan wijzigen we het advies", aldus een woordvoerder.

Scholen
In Mexico-stad zijn alle scholen, biblioteken, muses en universiteiten gesloten. De bevolking wordt ook aangeraden niet naar een ziekenhuis te gaan tenzij er sprake is van een noodgeval. De bevolking wordt geadviseerd voorlopig geen fysiek contact als bijvoorbeeld handen schudden te hebben. Ook wordt geadviseerd mondkapjes te dragen als men zich in een mensenmassa begeeft.

Mensen
De grote vraag is of de ziekte van mens op mens overgaat, want in dat geval is die moeilijk in te dammen. De Wereldgezondheidsorganisatie volgt de zaak op de voet.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief