Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Zwaar weer voor Berlusconi

4 mei 09

Kijk of luister naar: Zwaar weer voor Berlusconi

De economische recessie is op dit moment waarschijnlijk niet het belangrijkste waar de Italiaanse premier Silvio Berlusconi zich mee bezig houdt: zijn huwelijksproblemen lijken hem meer in beslag te nemen.

Excuses
Berlusconi eist dat zijn vrouw excuses aanbiedt voor haar uitlatingen over zijn overspelige gedrag. Hij liet vandaag in de krant Corriere della Sera blijken dat hij niet weet of het voldoende is om een echtscheiding te voorkomen, als zij door het stof gaat.

Veline
De Italiaanse krant la Repubblica meldde gisteren dat Berlusconi's vrouw, Veronica Lario, van haar man wilde scheiden. De druppel die de emmer deed overlopen, was volgens de krant de 'veline-affaire': Berlusconi wilde enkele veline (veelal blonde, mooie jongedames, die tijdens Italiaanse tv-shows schaars gekleed naast de presentator staan en voortdurend glimlachen, maar intellectueel weinig inbrengen) op de lijst van zijn partij bij de Europese verkiezingen van juni zetten. Lario verzette zich daar heftig tegen want: "Deze schijnvertoning getuigt van schaamteloosheid en een tekort aan gereserveerdheid", aldus Veronica Lario. Zij noemt het "schandalig" vrouwen op een lijst te zetten uitsluitend om hun jeugd en schoonheid.

Uiteindelijk staat slechts een vrouw (Barbara Matera, actrice en oud-presentatrice bij de publieke omroep RAI) uit de showbizz op de lijst - het leidde ook tot protesten uit eigen kamp - maar Berlusconi wilde zijn vrouw geen excuses aanbieden.

Tienerfeestjes
Veronica Lario is ook verbolgen over het feit dat haar man naar tienerfeestjes gaat. Onlangs meldden Italiaanse media dat Berlusconi was gesignaleerd op de achttiende verjaardag van het mooie blonde model Noemi Letizia. Zij had hem persoonlijk haar portfolio gestuurd. Letizia kreeg voor haar verjaardag van Berlusconi een ketting met briljanten. "De weg van mijn huwelijk is bezegeld", aldus Lario volgens la Repubblica. "Ik kan niet samen zijn met een man die omgaat met minderjarigen."

Politieke rol
Lario heeft ook moeite met de politieke rol van haar man: "Door een of andere merkwaardige alchemie staat het land zijn keizer alles toe en praat het alles goed."

Gezin
Lario ziet zichzelf en haar gezin als slachtoffer van het flirtgedrag van haar man. Zij wordt nog zelden samen gezien met Berlusconi, met wie zij drie kinderen heeft. Twee jaar geleden publiceerde Berlusconi excuses aan zijn vrouw, nadat zij er via de media achter was gekomen dat hij schaamteloos had zitten flirten met een jonge vrouwelijke wetgever.

In de studio reageert Marika Viano, Italiaans correspondente in Nederland.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief