Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Van Vollenhoven over drama Apeldoorn

7 mei 09 - Door Karel Ornstein

Kijk of luister naar: Van Vollenhoven over drama Apeldoorn

In Apeldoorn vindt morgen vanaf 20:30 uur de herdenkingsbijeenkomst plaats in schouwburg Orpheus. Het wordt een samenzijn van slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners.

Ook zijn vijf leden van de koninklijke familie die donderdag bij de viering van Koninginnedag in Apeldoorn waren, bij de herdenking. Voor belangstellenden is de bijeenkomst ook te volgen op een groot videoscherm op het Marktplein. De NOS zendt vrijdag de herdenking live uit.

Herdenking Curaçao
Ook op Curaçao vindt een herdenkingsdienst plaats voor de slachtoffers van de aanslag. De hele bevolking is daarvoor uitgenodigd. De bijeenkomst begint vanavond om 19.00 uur (lokale tijd) op het plein van het regeringscentrum Fort Amsterdam in Punda. Bij de aanslag op Koninginnedag kwam een 71-jarige Antilliaanse man om het leven. Enkele andere Antillianen raakten ernstig gewond.

Apeldoorn sluit straten af voor herdenking
De omgeving van theater Orpheus en de straten richting Paleis Het Loo worden vrijdag voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Rond het theater geldt een autovrije zone. Ook bewoners mogen hun auto niet langs de straat of op eigen terrein parkeren. Vanaf negen uur in de ochtend is al een wegsleepregeling van kracht.

Meester Pieter van Vollenhoven zal morgen ook bij de herdenkingsdienst aanwezig zijn. Vandaag spreekt hij met NOVA over het drama dat hij van nabij meemaakte.

Lees ook: Motief Karts T. voor zijn ouders een raadsel

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief