Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

PvdA-leider Bos wil niet regeren met Wilders

11 mei 09

Kijk of luister naar: PvdA-leider Bos wil niet regeren met Wilders

PvdA-leider Wouter Bos wil niet samen regeren met de PVV van Geert Wilders. "Het is voor mij volstrekt ondenkbaar", zei hij maandag bij de opnames van de NOVA College Tour, die komende woensdag worden uitgezonden.


'Koud en kil'
Volgens Bos staat Wilders voor een geheel ander Nederland dan hij zelf wenst. Het Nederland van Wilders wordt "vervelend, koud en kil". Bos zegt zelf te streven naar een "warm en solidair" Nederland. "Wilders biedt mensen geen kansen, maar neemt ze af", zei Bos bij de opnames van NOVA College Tour op de Vrije Universiteit Amsterdam.

Rouvoet
ChristenUnie-leider André Rouvoet zei in Het Financieele Dagblad ook al dat een coalitie met de PVV voor zijn partij "ondenkbaar" is. Ook de SP, D66 en GroenLinks sluiten regeringssamenwerking met Wilders uit. Het CDA sluit op voorhand geen enkele partij uit voor regeringsvorming.

Cordon sanitaire
Wilders vindt de uitspraak van Bos een "belediging" van de kiezer. "Maar die is niet gek. Die zal de PVV zo sterk en groot maken dat een links cordon sanitaire onmogelijk is." Wilders zelf sluit geen partij uit voor samenwerking, al ziet hij met GroenLinks geen mogelijkheden, omdat de standpunten van die partij lijnrecht tegenover zijn eigen partij staan.

Het hele interview met Wouter Bos wordt uitgezonden in NOVA College Tour, op woensdagavond, Nederland 3, 20.30uur.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief