Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Web-Only: Dittrich over 'Elke liefde telt'

15 mei 09

Kijk of luister naar: Web-Only: Dittrich over 'Elke liefde telt'

Vandaag verschijn het boek: 'Elke liefde telt', van Boris Dittrich. Over zijn vertrek uit de Nederlandse politiek en zijn reizen vanuit standplaats New York over de hele wereld om discriminatie van homoseksuelen tegen te gaan.


'Global Advocate'
Jarenlang was hij Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66, maar in 2006 verlaat Boris Dittrich de Nederlandse politiek. In New York is hij 'special global advocate' van de afdeling seksuele minderheden van de internationale organisatie Human Rights Watch. Daarvoor reist hij de hele wereld over. In zijn boek doet Dittrich verslag van die reizen. Over ontmoetingen met mensenrechtenactivisten, ambtenaren, politici en journalisten. Van Sunil, de voorvechter van homorechten uit Nepal tot president Abdoulaye Wade van Senegal. Van Juanita, de transgender-prostituee in Buenos Aires tot Maxime Verhagen, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken.

Rechten
Bij de Verenigde Naties in New York introduceert Dittrich ‘de Bijbel voor seksuele minderheden’, de Yogyakarta-beginselen: een lijst met 29 rechten, in 2006 in Yogyakarta opgesteld, die essentieel is voor het beëindigen van discriminatie op basis van seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

Correspondent Willem Lust zoekt Dittrich op en praat met hem over zijn pogingen de internationale gemeenschap van een fundamenteel onrecht te overtuigen.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief