Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Jan Marijnissen: Koenders is 'flapdrol'

26 mei 09 - Door Pim van Galen

Kijk of luister naar: Jan Marijnissen: Koenders is 'flapdrol'

"Flapdrol." Dat riep SP-Kamerlid en voormalig fractieleider Jan Marijnissen vandaag tot driemaal toe vanuit de bankjes tegen minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) tijdens het vragenuurtje.


Pissig
Marijnissen maakte de minister voor flapdrol uit terwijl die aan het woord was. Koenders is behoorlijk pissig over het gedrag van Marijnissen. Koenders: "Ik vind dit niet kunnen. Het leidde me ook af. Ik probeerde duidelijk en eerlijk antwoord te geven op de vragen," zei Koenders na afloop.

'Terechte constatering'
SP-leider Agnes Kant sloot zich na het vragenuur volmondig bij Marijnissen aan. "Koenders is ook een flapdrol. Hij staat hier mooie sier te maken en als hij dan wordt onderbroken door een vraag van een SP-Kamerlid, wordt die weggezet. Koenders is een klein kind."

Knettergek?

Ze vindt 'flapdrol' niet te vergelijken met de kwalificatie 'knettergek', die PVV-leider Geert Wilders ooit voor toenmalig minister Ella Vogelaar gebruikte. Volgens Kant is flapdrol "een keurig Nederlands woord en in dit geval een terechte constatering."

Respect

Volgens Koenders is dit soort teksten niet goed en moeten debatten niet verworden tot scheldkanonnades. "Er is toch respect tussen de Kamer en de ministers? Laten we netjes met elkaar omgaan en het bij feiten en argumenten houden."

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief