Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Veertig jaar Freek de Jonge

25 jun 09 - Door Tonko Dop en Jan van Loenen

Kijk of luister naar: Veertig jaar Freek de Jonge

In Beeld en Geluid start vandaag de tentoonstelling Kijk! Dat is Freek. In deze overzichtstentoonstelling kijken Freek en Hella de Jonge samen met Beeld en Geluid terug op hun gehele oeuvre.

Veelzijdigheid
De basis voor deze tentoonstelling vormt de veelzijdigheid van Freek de Jonge. Hij zit 40 jaar in het vak: als cabaretier maar ook als tv-maker, muzikant en verhalenverteller. Kijk! Dat is Freek legt naast de diversiteit van het oeuvre van Freek de Jonge, voor de bezoekers bloot welke aspecten Freek’s oeuvre zo uniek en onnavolgbaar maken: de voortdurende vernieuwingsdrang en de ‘rode draad’, het verhaal in de voorstelling.Theater
De tentoonstellingsruimte is omgetoverd tot een festivalterrein met vier kleine theaters, die thematisch zijn ingedeeld: in het Liedjespaleis draait alles om muziek, de Blaaskaak gaat over media en imago, in The Freak staat clownerie centraal en in de Grote Mond vinden de conferences en verhalen een plek. Het hoogtepunt van de tentoonstelling is de ‘multimediale tijdslijn’; op een groot scherm is een sprankelende mix te zien van hoogtepunten en klassiekers uit zijn oeuvre, historische momenten en tijdsbeelden. Uiteraard kan het publiek ook zelf op zoek gaan naar hun favoriete fragmenten van Freek.

In NOVA vanavond een reportage over de opening van deze tentoonstelling waarbij de nadruk ligt op Freek in de media - de Blaaskaak.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief