Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Jackson's producer en een vriend over de King of Pop

26 jun 09

Kijk of luister naar: Jackson's producer en een vriend over de King of Pop

Het nieuws over de dood van poplegende Michael Jackson heeft de hele wereld geschokt. The King of Pop stierf in de nacht van donderdag op vrijdag op 50-jarige leeftijd. Na een hartstilstand in zijn huis in Los Angeles werd nog geprobeerd de ster te reanimeren. Fans reageren verbijsterd.

 
Beluister hier het telefoontje naar 911

Medicijnen
Michaels oudere broer Jermaine maakte namens de familie officieel bekend dat Michael in het UCLA Medical Center in Los Angeles, na in een coma te zijn geraakt, niet meer gered kon worden. De officiële doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt. Vandaag volgt vermoedelijk een autopsie die meer duidelijkheid moet brengen. Onlangs werd bij de megaster huidkanker vastgesteld. Ook wordt, door onder anderen de advocaat van de overleden ster, gespeculeerd over zijn al dan niet overmatige medicijngebruik.

Comeback
Ondanks zijn gezondheidstoestand, naar verluidt woog hij niet meer dan 57 kilo, werkte de zanger hard om op 13 juli in de Britse hoofdstad Londen zijn comeback op het podium te maken. Jackson repeteerde de afgelopen twee maanden in Los Angeles om zijn nieuwe concerttour This Is It te starten in de O2-Arena in Londen. Hij zou daar tot maart volgend jaar vijftig concerten geven die allemaal binnen recordtijd uitverkocht waren.

In NOVA vanavond uitgebreid aandacht voor het overlijden van de King of Pop. Met:
Fans in Nederland en Amerika. De Nederlandse producer Giorgio Tuinfort, die de afgelopen maanden met Michael Jackson werkte aan een nieuw album. De schrijver Jonathan Margolis, vriend van Michael Jackson. Hij bracht dagen met Jackson door in hotels, op dinerparties en feesten, voor een boek dat nooit is verschenen. Ook een verslag uit Los Angeles en een gesprek met popjournalist en oud-hoofdredacteur van de muziekkrant Oor: Constant Meijers. Hij bezocht het voormalige landgoed van Michael Jackson, Neverland, en ontmoette de popster.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief