Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wereldwijde Michael-mania lijkt niet te stoppen

29 jun 09 - Door Willem Lust en Merel Miedema

Kijk of luister naar: Wereldwijde Michael-mania lijkt niet te stoppen

De moeder van Michael Jackson is tot tijdelijk voogd van zijn drie kinderen benoemd. Een rechtbank in Los Angeles heeft dat vandaag bepaald, vier dagen na zijn dood.

De 79-jarige Katherine Jackson had het voogdijschap opgeëist. Komende maandag wordt de zaak verder behandeld door de rechtbank.

Erfenis
Nabestaanden en andere belanghebbenden zijn begonnen met de juridische strijd om de bezittingen van Michael Jackson. De ouders, broers en zussen van Jackson hebben een advocaat ingeschakeld om de erfenis zeker te stellen.

De familie heeft nog geen inzage gekregen in het testament van Michael Jackson. Volgens Londell McMillan, de raadsman van de ouders, broers en zussen van Michael Jackson, is het nog onduidelijk of Jackson een laatste wil heeft achtergelaten. McMillan zei dat de bezittingen naar de familie gaan indien er geen testament is, zoals de wet in Californië voorschrijft. Volgens schattingen had Michael Jackson een schuld van ongeveer 400 miljoen dollar (284 miljoen euro). Daar staan bezittingen tegenover die vermoedelijk nog veel meer waard zijn.

Begrafenis
De familie van Michael Jackson heeft nog geen besluit genomen over de begrafenis. Die zou woensdag plaats kunnen hebben in klein kring of in de vorm van een publieke plechtigheid. De predikant Al Sharpton, een vriend van Michael Jackson, wil dinsdag een herdenkingsdienst houden in het Apollo Theater in New York.

Michael-mania
De Michael-mania gaat door; sinds het overlijden van het popidool afgelopen donderdag is er een run op alles wat met de ster te maken heeft. Maar correspondent Willem Lust registreert in New York gewoon stil verdriet.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief