Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

De wereld herdenkt Michael Jackson

7 jul 09

Kijk of luister naar: De wereld herdenkt Michael Jackson

Vandaag is 'The King of Pop' herdacht.


Herdenking
De hele wereld stond vanavond even stil bij het overlijden van Michael Jackson. Omstreeks 17.00 uur startte de memorial, daarvoor werd Michael Jackson in intieme kring herdacht op het Forest Lawn kerkhof in Hollywood. Forest Lawn is een particuliere begraafplaats, waar sterren als Humpfrey Bogart en Clark Gable hun laatste rustplaats hebben gevonden. Michael Jackson werd nog niet begraven, zijn kist stond bij de herdenking in het Staples Center de hele tijd op het podium.
 


Fans
Ook Nederlandse fans waren bij de herdenkingsdienst in Staples Center zijn. Slechts 17.500 fans waren toegelaten. Ongeveer 11.000 fans volgden de plechtigheid in het Staples Center, de overige 6.500 op tv-schermen in een naburig theater. De herdenking werd door tv-stations over de hele wereld uitgezonden en was vanaf 18.30 uur te zien op Ned. 3. Het aantal kijkers wordt geschat op 750 miljoen.

In NOVA een reportage van correspondent Willem Lust en een gesprek met oud-hoofdredacteur van OOR en nu hoofdredacteur van TM: popjournalist Constant Meijers. Hij bezocht het voormalige landgoed van Michael Jackson, Neverland, en ontmoette de popster.

Bekijk ook een site met door fans uitgevoerde Moonwalks en het laatste nieuws.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief