Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Portret van Ann Goldstein: nieuwe directeur Stedelijk

13 jul 09 - Door Willem Lust en Annephine van Uchelen

Kijk of luister naar: Portret van Ann Goldstein: nieuwe directeur Stedelijk

De Amerikaanse Ann Goldstein wordt de nieuwe algemeen artistiek leider van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Zij is de eerste vrouwelijke directeur sinds de oprichting van het museum in 1895. In NOVA vanavond een interview met Goldstein, haar eerste optreden op de Nederlandse televisie sinds de benoeming eind juni.


MoCa
De Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum, Alexander Ribbink en prins Constantijn, koos begin deze maand unaniem voor de Goldstein. Vanaf 1 januari 2010 volgt ze Gijs van Tuyl op, die sinds 2005 directeur is. Goldstein (1957) is momenteel 'senior curator' van het Museum of Contemporary Art (MoCa) in Los Angeles, waar zij sinds 25 jaar werkzaam is. 

Exposities
De meest recente expositie die zij organiseerde is 'The Problem of Perspective', over het werk van de Duitse kunstenaar Martin Kippenberger. Een van haar meest bekende exposities is 'A Forest of Signs: Art in the Crisis of Representation' uit 1989.

Portret
In NOVA vanavond een portret van de aanstaande directeur, die bekend staat om haar uitgebreide kennis en grote netwerk binnen de kunstwereld.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief