Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nieuwe belangenvereniging voor Amsterdamse taxichauffeurs

21 jul 09 - Door Bart Klijberg

Kijk of luister naar: Nieuwe belangenvereniging voor Amsterdamse taxichauffeurs

In andere wereldsteden lijkt het geen enkel probleem: het organiseren van een goed functionerende, betrouwbare taxibranche. Maar in Amsterdam, waar de taxibranche al decennialang een rampzalig imago heeft, wil het maar niet lukken.


Belangenvereniging
Een nieuwe belangenorganisatie van taxichauffeurs, de Belangenvereniging Taxichauffeurs en Ondernemers (BTO), wil nu de problemen in de Amsterdamse taximarkt aanpakken. De organisatie bestaat sinds maart en heeft inmiddels zo'n tweehonderd leden.

Keurmerk
Oprichter Mekki Aulad Ahmed wil met zijn belangenvereniging een soort keurmerk worden, te herkennen aan een speciale sticker. Klanten die een taxi met het keurmerk nemen, moet erop aan kunnen dat de dienstverlening in orde is. Volgens Ahmed stelt het huidige landelijke TX-taxikeurmerk niks voor. In Amsterdam komt het geregeld voor dat chauffeurs met dat keurmerk slecht presteren.

Neergeslagen
In Amsterdam zijn er veel klachten over taxichauffeurs. Bijvoorbeeld omdat die korte ritten weigeren. Eerder deze maand stierf een 44-jarige man, nadat een chauffeur hem op het Leidseplein in Amsterdam zou hebben neergeslagen. Aulad Ahmed: "Wij willen dat zulke dingen absoluut niet meer voorkomen."

In de studio een gesprek met oprichter Mekki Aulad Ahmed.


 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief