Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Van Gay Pride tot ChristenUnie

1 aug 09 - Door Hein Hansen

Kijk of luister naar: Van Gay Pride tot ChristenUnie

Vandaag vindt de veertiende editie van de Gay Pride plaats in Amsterdam. Den Haag steunt het homo-festival: politieke partijen varen mee en militairen mogen voor het eerst in uniform deelnemen aan de botenparade. Maar niet iedereen is enthousiast.


ChristenUnie
Ook het CDA vaart mee: Kamerlid Jonker vaart samen met veertig Christelijke homo's mee op een 'Heilig bootje'. Ook de PvdA, VVD, D66 en GroenLinks varen mee. De ChristenUnie, die wel was uitgenodigd, laat het afweten.

Tolerant?
Intussen maken steeds meer mensen zich zorgen over de toenemende onverdraagzaamheid tegen homo's en lesbiënnes. De afgelopen jaren werd steeds vaker melding gemaakt van geweld en discriminatie tegen homo's.

Niet raar
Minister Ronald Plasterk (PvdA) heeft de portefeulle emancipatie onder zijn hoede, waaronder ook homo-emancipatie. Eén van de doelstellingen van zijn beleid voor homo-emancipatie is dat in 2011, 85 procent van de Nederlanders niet meer raar opkijkt van homoseksuele geaardheid.

Gewoon homo zijn
In de beleidsnota 'Gewoon homo zijn' komt Plasterk met voorstellen voor meer camerabewaking en een actief gemeentebeleid voor emancipatie. De minister staat bekend als vooruitstrevend, maar moet wel rekening houden met de coalitiepartijen CDA en ChristenUnie.

In NOVA vanavond een reportage uit Amsterdam en een gesprek met minister Ronald Plasterk over zijn beleid voor homo-emancipatie.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief