Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Tariq Ramadan verbolgen over ontslag

18 aug 09

Kijk of luister naar: Tariq Ramadan verbolgen over ontslag

Tariq Ramadan vindt het 'ongelooflijk' dat het Rotterdamse stadsbestuur zijn contract wil ontbinden. De moslimfilosoof begrijpt zijn ontslag niet en ziet dat als een uitvloeisel van het politieke klimaat in Rotterdam. Volgens het Rotterdamse stadbestuur heeft Tariq Ramadan zijn geloofwaardigheid als integratieadviseur verloren en dus verbreekt de stad de banden met Ramadan. Ramadan moet ook weg bij de Erasmus Universiteit Rotterdam.


Teheran
De Egyptisch-Zwitserse hoogleraar Ramadan (46) is sinds twee jaar als integratieadviseur verbonden aan de gemeente Rotterdam. De reden van de breuk is dat Ramadan wekelijks een discussieprogramma presenteert op de Iraanse zender Press TV, die wordt gefinancierd door het omstreden regime in Teheran.

Dialoog
Ramadan werd twee jaar geleden aangesteld om de dialoog tussen moslims en autochtonen te bevorderen. Behalve adviseur was Ramadan ook gasthoogleraar burgerschap en identiteit aan de Erasmus Universiteit.

In NOVA vanavond een uitgebreid gesprek met Tariq Ramadan. In de studio reageert Rik Grashoff, wethouder participatie en cultuur in Rotterdam.

Lees ook de verklaring van Tariq Ramadan op de website Science Guide.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief