Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Generaal David Petraeus over drama Afghanistan

18 sep 09 - Door Twan Huys

Kijk of luister naar: Generaal David Petraeus over drama Afghanistan

Er is hoog militair bezoek uit de Verenigde Staten: Generaal David Petraeus is in Nederland voor de herdenkingsbijeenkomsten ter nagedachtenis van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Margraten en Eindhoven dit weekeinde. Hij zal naar verwachting ook spreken met minister Eimert van Middelkoop (Defensie) en premier Jan Peter Balkenende.


Afghanistan
Zijn bezoek aan Nederland komt in een week waarin de bevelhebber van het Britse leger, generaal Sir David Richards, zegt dat het verliezen van de oorlog in Afghanistan terroristen zal tonen dat “alles mogelijk is”. Generaal Petraeus gaf in een toespraak aan de London's Policy Exchange (een Britse denktank) toe dat het geweld in het land toeneemt, maar dat de militaire missie nog steeds “te doen” is.

Opperbevelhebber
Petraeus, zoon van een Friese zeekapitein die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog naar de VS vluchtte, is de voormalig opperbevelhebber van de Amerikaanse troepen in Irak. Tegenwoordig is hij opperbevelhebber van het US Central Command, verantwoordelijk voor de militaire operaties in onder andere Irak en Afhanistan.

In NOVA vanavond een exclusief interview met generaal Petraeus over de oorlog in Irak en Afghanistan.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief