Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Oud-medewerkers DSB doen boekje open

28 sep 09 - Door Miriam Lavalette en Hein Hansen

Kijk of luister naar: Oud-medewerkers DSB doen boekje open

De DSB Bank is de afgelopen maanden meerdere keren negatief in het nieuws geweest. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legde de bank tot twee keer toe een boete op omdat de bank niets zou doen tegen overkreditering en niet genoeg informatie zou hebben ingewonnen over de wensen en financiële draagkracht van de klant.


Rug tegen de muur
De Stichting Hypotheekleed en DSB Ramp bekommeren zich om de gedupeerde klanten van DSB. Klanten zeggen met hun rug tegen de muur te staan: door de stijgende rente kunnen ze naar eigen zeggen hun maandlasten niet of nauwelijks meer opbrengen.

Ervaringen
In NOVA vanavond een reportage over de handelwijze van de DSB Bank. Voor het eerst vertellen drie oud-medewerkers over hun ervaringen bij de bank van Dirk Scheringa. Hun verhalen bevestigen de negatieve geluiden rondom de bank. Volgens de oud-medewerkers probeert DSB, in ieder geval tot voor kort, systematisch zoveel en zo hoog mogelijke koopsompolissen te verkopen, zonder rekening te houden met de financiële draagkracht van de klant. Lage rentes en - maandlasten verleiden de klant tot het afsluiten van een polis.

Een oud-medewerker over één van de verkoopslogans binnen de bank: “Liegen mag, bedriegen niet”.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief